Ropid si objednal v televizních zprávách pozitivní reportáže za čtvrt milionu

Podle serveru hlidacsmluv.cz podepsal pražský organizátor dopravy Ropid smlouvu s lokální televizní stanicí Praha TV smlouvu na prezentační reportáže. Hodnota kontraktu dosahuje 242 tisíc korun.

Smlouva na placené dvouminutové reportáže do televizních zpráv

Za zmíněných čtvrt milionu korun si Ropid objednal dvacet dvouminutových zpravodajských reportáží. Smlouva uvádí, že půjde o prezentační reportáže, které budou zařazeny ve zpravodajské relaci. Zároveň se ve smlouvě uvádí, že všechny objednané reportáže budou konzultovány s Ropidem.

V překladu to znamená, že si Ropid za čtvrt milionu objednal účelové pozitivní zpravodajské reportáže ve zmíněné lokální televizi. Podle přílohy smlouvy si organizátor dopravy předběžně objednal reportáže např. na téma: Kam na brusle, rozšiřování integrace a novinky na webu.

Ropid zaplatí ve zprávách reklamu soukromé firmě

Podivná je reportáž „Novinky v Království železnic“ plánovaná na listopad, kde je nejasné, proč tuto reportáž bude platit Ropid, když se jedná o reklamu pro Království železnic. Hodlá Ropid platit reportáže i jiným soukromým firmám?

Na březen je plánovaná reportáž Trvalé změny PID, takže se můžeme těšit, že nám Ropid zase kompletně změní linkové vedení, nebo alespoň linky přečísluje.


Za základě podivností v této smlouvě, byl společnosti Ropid zaslán 26.10.2017 dotaz, jaké další smlouvy uzavřel s médii a jakou si objednal inzerci na rok 2017. Do dne vydání článku bez reakce. Což jen dokresluje celou kauzu.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.