Historická linka 41 vyjede ve „výlukové trase“

V pátek 30. 3. 2018 vyjíždí v Praze po zimní přestávce historická tramvajová linka 41, avšak ve „výlukové trase“ po nábřeží.


Důvodem je větší množství traťových oprav (Havlíčkova/Dlážděná, Lazarská, Národní divadlo, Vítězná), které se v letošním roce chystají.

„Pro linku č. 41 by to znamenalo, že po nemalou část víkendů by jezdila po výlukové trase, a proto bylo pro letošní rok zvoleno stabilnější řešení s možností jiných atraktivních pohledů na historické jádro města a Hrad, než nabízí tradiční trasa,“ sdělila tisková mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková.


Linka je v provozu o sobotách, nedělích a svátcích vždy v době od 12.00 hodin do přibližně 18.00 hodin v trase Vozovna Střešovice – Brusnice – Pražský hrad – Královský letohrádek – Malostranská – Právnická fakulta – Čechův most – Dlouhá třída – Náměstí Republiky – Bílá labuť – Těšnov – Štvanice – Vltavská – Strossmayerovo náměstí – Veletržní palác – Výstaviště Holešovice.

Ukončení sezóny historické linky je naplánováno na neděli 18. 11. 2018.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.