Pojďte běžet závod Pražská lítačka

V pátek 6. dubna 2018 se v Praze uskuteční již 9. ročník Pražské lítačky – soutěže v používání městské hromadné dopravy. Přihlaste se k závodu a v pátek se potkáme na startu.


Osobně tento závod můžu velmi doporučit. Účastnil jsem se již několika ročníků a vždy se těším na příští ročník. Hra je velmi pěkně vymyšlená a zorganizovaná. Baví mě, že závod není jen o znalosti MHD, ale také o taktice. Proto se pravidelně závodu účastní nejen nadšenci do MHD, ale také běžci, či řekneme “civilisté”.

Základem soutěže je za 3 hodiny využít co nejvíce linek MHD, procestovat bonusové zastávky a čím více přestupujete, tím lépe. Celá pravidla najdete na webu a zároveň jsou vysvětlena na startu.


6. 4. 2018, 16:00 – 19:00

K soutěži mohou nastoupit jen předem přihlášení závodníci (děje se tak kvůli zajištění průvodních materiálů ke hře). Start se uskuteční v 16 hodin ze střední části lávky, která spojuje smíchovské nádraží se zastávkou Křížová, přibližně nad železniční zastávkou Praha – Smíchov sev. nást. Již od 15. hodiny bude prováděna prezentace a vysvětlování pravidel. Konec je pak logicky v 19 hodin na stejném místě. Pro nejlepší závodníky jsou připraveny ceny.

► Přihlášení k závodu

Akce je pořádána pražskou pobočkou Sdružení přátel Jaroslava Foglara s podporou Ropidu, Dopravního podniku města Prahy a dopravních webů www.MHD86.cz a www.prazsketramvaje.cz.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.