Polohy vozidel na linkách Dopravy Ústeckého kraje zobrazuje nová mapa

Ústecký kraj široké cestující veřejnosti zpřístupnil ve zkušebním provozu novinku – mapu provozu linek Dopravy Ústeckého kraje (DÚK).


Interaktivní mapa zatím zobrazuje aktuální polohu a pohyb vlaků Českých drah, zelených linkových autobusů DÚK a vozů MHD Varnsdorf na území kraje.  Obdoba této praktické aplikace už funguje např. v Libereckém kraji nebo v Brně. S přístupem na internet si díky ní můžete kdykoliv ověřit, kde se Váš spoj aktuálně nalézá a zda má či nemá zpoždění. 

Na mapě dispečinku naleznete polohu dopravních prostředků s čísly linek. Kruhové symboly značí vlaky a obdélníkové autobusy.   Po kliknutí na vybraný symbol se Vám zobrazí podrobnosti o aktuálním spoji zvolené linky – číslo vozu a spoje, aktuální a cílová zastávka, dopravce a aktuální zpoždění v poslední zastávce s předpovědí zpoždění dále. Nejníže najdete datum a čas poslední GPS odezvy vozidla. Vozidla dodávají polohová data přibližně každých 20s – to však neplatí v místech se slabším signálem GPS nebo mobilních dat. Vlaky bez GPS dodávají data při příjezdech a odjezdech z obsazených stanic.  Šipka v kulaté ikonce v horním levém rohu informuje u autobusů o směru jízdy a u vlaků je nevyužitá. V levém dolním rohu je pak k dispozici tlačítko k zobrazení jízdního řádu spoje.

> Webová aplikace znázorňující polohy vozidel <

Zdroj: TZ Ústecký kraj

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.