Výhodná „Jízdenka na léto 2018“ pro prázdninové cestování

I pro letošní léto přichází České dráhy, náš národní dopravce, s „Jízdenkou na léto“. Jedná se o velmi výhodnou jízdenku pro letní cestování po republice. Můžete si zvolit jízdenku na sedm, nebo čtrnáct dní, se kterou můžete neomezeně cestovat spoji ČD v 2. vozové třídě (do SC nutno dokoupit místenku).


S „Jízdenkou na léto“ ušetříte

Osobně jsem v roce 2016 využil sedmidenní variantu za 790 Kč a navštívil řadu měst s městskou dopravou. Schválně jsem si spočítal, na kolik by vyšlo mé cestování ČD s klasickými jízdenkami a dostal bych se na cifru cca 3 600 Kč. A to jsem necestoval každý den.

„Novodobý režijkář“

Letos se opět chystám akce využít a to už jako „novodobý režijkář“ s kartou IN 25, kdy cena jízdenky na 7 dní vychází na 690 Kč, dvoutýdenní na 990 Kč.


TIP: Pořiďte si kartu IN 25

Cestujete-li rádi vlakem, doporučuji používat aplikaci Můj vlak, se kterou se dají pohodlně a často se slevou nakupovat jízdenky a zároveň při registraci „sbíráte bodíky“. Nasbírané body můžete vyměnit za roční kartu IN 25, se kterou máte slevu 25% na jízdné. A nebo si můžete kartu IN 25 koupit a cestovat se slevou hned. Přeci jenom sleva 25% z jízdného je poměrně výrazná.

Celodenní jízdenka na léto nabízí

  • cestování vlaky Českých drah po celé republice po dobu 7 nebo 14 dnů
  • bez omezení počtu najetých kilometrů
  • neomezený počet jízd a použitých kategorií vlaků ČD
  • nastoupíte a vystoupíte kdykoliv
  • jízdenka vázaná na osobu (může využít jen osoba uvedená na jízdence)
  • lze využít jen v červenci a srpnu
  • jízdenka pro jednoho cestujícího na všechny naše vlaky ve 2. třídě
  • zvýhodněná cena pro děti, držitele zákaznické aplikace na In Kartě nebo průkazu ISIC
Jízdenka na léto Sedmidenní Čtrnáctidenní
Základní cena 790 Kč 1190 Kč
Zlevněná cena pro děti do 15 let 390 Kč 590 Kč
Zlevněná cena pro držitele In Karty se zákaznickou aplikací (IN 25, IN 50, IN Důchodce, IN Senior nebo Časový doplatek do 1. třídy) nebo pro držitele průkazu ISIC 690 Kč 990 Kč

 

Jsem novodobý režijkář!

Příspěvek sdílený Ondřej Matěj Hrubeš (@omh86),

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.