Ve Zlíně si váží fanoušků městské dopravy

Dopravní společnost Zlín – Otrokovice pokračuje v tradici setkávání zástupců podniku s fanoušky městské hromadné dopravy. Poslední taková schůzka se uskutečnila ve čtvrtek 28. června 2018 a trvala téměř dvě hodiny.


„Vážíme se mladých fanoušků městské dopravy. Je to hezký koníček a náplň jejich volného času a pro nejednoho z nich i cesta k budoucímu povolání. Když o to mají zájem, najdeme si čas, ukážeme jim přímo ve vozovně a v dílnách, co je zajímá, a odpovídáme na jejich dotazy. Někdy to může být též inspirace nebo zpětná vazba pro nás,“ říká ředitel DSZO Josef Kocháň. Podobná setkání organizuje dopravní společnost pro fanoušky MHD již od roku 2008.



Poslední taková schůzka se uskutečnila odpoledne ve čtvrtek 28. června 2018 a trvala téměř dvě hodiny. Zúčastnilo se jí sedm fanoušků. Areálem vozovny je provázel a později v zasedací místnosti odpovídal na poměrně rozsáhlý počet jejich dotazů vedoucí dopravního úseku Pavel Nosálek. Podrobnosti k jízdním řádům vysvětloval jejich konstruktér Pavel Genzer.

Dopravní fandové se zajímali například o přejímku vozidel po zátahu do vozovny, opravy starších vozů, o jejich vyřazování i plánované nákupy nových. Diskutovalo se o poptávkovém otvírání dveří, o funkčnosti wifi zařízení v některých vozech, o historických vozidlech, o připravované modernizaci webových stránek DSZO, odbavovacím systému prostřednictvím platebních karet, o některých detailech jízdních řádů. Nechybělo ani téma bateriových trolejbusů a elektrobusů.

Zdroj: TZ DSZO

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.