V Brně jezdí o víkendech historické linky H4 a H24

Koncem června byl zahájen pravidelný sezónní provoz historických linek H4 a H24. Víkendové jízdy historických tramvají a trolejbusů jsou naplánovány až do 30. září.


V centru města bude jezdit linka H4. Ta bude obsluhována historickou tramvají. S ohledem na prázdninovou výluku v ulici Masarykově a Rašínově, bude tato linka vedena po trase: Komenského náměstí – Česká – Malinovského náměstí – Hlavní nádraží – Nové sady – Hybešova – Václavská – Mendlovo náměstí (zde mohou cestující přestoupit na linku H24). V září se linka H4 vrátí na svoji tradiční trasu přes zastávky Náměstí Svobody a Zelný trh.



Linka H24 provozovaná historickými trolejbusy bude v návaznosti na linku H4 jezdit po trase Mendlovo náměstí – Výstaviště-hlavní vstup – Pisárky – Anthropos – Optátova – Vozovna Komín. Obě linky budou v provozu v nepracovních dnech včetně svátků vždy od 10 do 18 hodin v intervalu 60 minut. Cestující se můžou těšit na historickou tramvaj č. 107, která je typická svým dřevěným obložením, a na trolejbusy 6Tr, 7Tr nebo 9Tr.

Na linkách platí běžný Tarif IDS JMK a Smluvní přepravní podmínky IDS JMK s výjimkou jízdních kol a nadrozměrných zavazadel, jejichž přeprava není v historických vozidlech povolena. Jízdní řád linek H4 a H24 je k dispozici na webu www.dpmb.cz.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.