Dopravní test: Co je rychlejší? Cesta autem a nebo metrem na ruzyňské letiště?

V rámci evropského týdne mobility dělají různá ekologicko-cyklistická sdružení srovnávací dopravní závody mezi automobily, městskou dopravou a cyklistikou, kde při správném nastavení trasy závod vyhraje vždycky kolo. Ale co udělat jiný test. Daleko praktičtější. Oproti cyklodopravě, kterou používá v kopcovité Praze minimum lidí, cestu na letiště zná téměř každý na vlastní kůži. Předražené taxi a nebo narvaná autobusová linka 119. V lepším případě se domluvíte, aby Vás na letiště odvezl kamarád autem. Ale je i jiné řešení.

Pražská ODS dlouhodobě podporuje prodloužení metra A na ruzyňské letiště. Cesta na letiště by byla konečně komfortní a rychlá z mnoha lokalit metropole.

Jakub Stárek, kandidát ODS na starostu Prahy 6 podnikl test, zda je rychlejší cestovat na letiště autem a nebo metrem. Jak je vidět na videu, metro jednoznačně vítězí. Navíc kromě spojení na letiště nabídne lepší obsluhu Bíle hory, Dědiny, Ruzyně a na Dlouhé míli vznikne tisícové záchytné parkoviště P+R pro Středočechy, kteří denně dojíždí automobily do Prahy.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.