V pátek PIDem o pět korun levněji

Operátor ICT, autor mobilní aplikace PID Lítačka, společně s Mastercard a ČSOB připravili pro cestující netradiční nabídku. Od 28. září lze každý pátek ušetřit 5 Kč při nákupu jízdenek v mobilní aplikaci PID Lítačka.

Koupí-li si cestující prostřednictvím platební karty Mastercard například jízdenku za 32 Kč, do 7 dnů se mu vrátí na účet 5 Kč, ve finále tak zaplatí 27 Kč. Taková sleva se vztahuje na pouze pro nákup jízdenek minimální hodnoty 5 Kč. Na vracení peněz nehraje roli, kdy byla jízdenka aktivována, ale kdy byla nakoupena tj. v pátek.

Kampaň poběží do prosince a Regionální organizátor pražské integrované dopravy si od ní slibuje rozšířit mobilní aplikaci PID Lítačka mezi větší počet cestující. Více informací včetně podmínek se dozvíte na zde.

Bohužel systém po více jak měsíci od spuštění nefunguje na 100 %. Některým řidičům se kódy, vygenerované aplikací, nenačítají, a tak je buď pouští bez zaplacení, nebo naopak je nechají jízdenku zaplatit, ROPID těmto lidem vzkazuje s případnou reklamací se obrátit na Operátora ICT.

Vojtěch Jánský

bývalý redaktor dopravního magazínu MHD86.cz