Praha havarijní. Část Hlávkova mostu uzavřena, tramvaje nesmí na Vltavskou

Další most se uzavírá. Tentokrát část Hlávkova mostu na holešovické straně. Někteří už situaci nazývají Dolínkovou pomstou. Jiní mluví o snaze odstřihnout Holešovice a Jana Čižinského. V minulosti už spadla lávka mezi Prahou 7 a Trojou a také byl zavřen před několika měsíci Libeňský most – pro havarijní stav.


Následkem špatného stavu mostů, který zanechala po sobě koalice ANO 2011 + ČSSD + Zelení + STAN + KDU-ČSL dochází k přerušení tramvajového provozu nejen na Hlávkově mostě, ale také v celém přestupním uzlu Vltavská, který leží kousek od tramvajové křižovatky, která se nachází pod částí mostu, která je v zuboženém stavu.

Od středy 24. 10. 2018 dochází k následujícím změnám v dopravě:

Na stanici metra Vltavská nebudou smět kvůli tomuto omezení od dnešní půlnoci žádné tramvaje.

Úseky bez provozu tramvají:

  • Strossmayerovo náměstí – Vltavská – Tusarova/Dělnická
  • Těšnov – Vltavská

Odklony tramvajových linek:

  • Linky 1 a 25 jedou odklonem ze Strossmayerova náměstí přes Výstaviště Holešovice, Nádraží Holešovice a Ortenovo náměstí na Maniny a dále po své pravidelné trase směrem na Palmovku.
  • Linka číslo 14 pojede od Bílé labutě přes Florenc a Karlínské náměstí na Palmovku a dále po své trase do Vysočan.
  • Linka číslo 12 pojede ze Strossmayerova náměstí odklonem přes Výstaviště Holešovice, Nádraží Holešovice a Ortenovo náměstí na Maniny a dále na Palmovku.
  • Spojení k holešovické tržnici zajistí přívoz P7 mezi Karlínem a Holešovicemi.

Náhradní trasa pro pěší

Náhradní trasa pro pěší povede od prostoru před výstupem ze stanice metra Vltavská směrem k Bubenské ulici, kde mohou chodci přejít na světelně řízeném přechodu Heřmanovy ulice. Standardní průchod pod mostem podél tramvajové trati bude také uzavřen.

Objízdné trasy pro automobily

Řidiči mají dvě možnosti, jak uzavřený most objet. Z Hlávkova mostu mohou sjet na nábřeží Kapitána Jaroše a pokračovat Argentinskou do Holešovic. Hlavní objízdná trasa do Veletržní ulice povede přes nábřeží Kapitána Jaroše a ulici Dukelských hrdinů.

Zdroj: TSK Praha

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.