Zaměstnanci DPP dostanou odměny až v lednu

Představenstvo Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) na svém mimořádném zasedání 20. 12. 2018 rozhodlo o vyplacení mimořádné odměny pro své zaměstnance v souhrnné výši 20 milionů korun (bez zákonných odvodů). Zaměstnanci se na ně mohou těšit ve svých lednových výplatách.


Mimořádná odměna bude vyplacena řádně podle Kolektivní smlouvy DPP, bodu 5.6 přílohy KS, za období leden až listopad 2018 jako výraz ocenění za celoroční práci.

„Mám radost, že vás mohu informovat o tom, že představenstvo DPP na svém zasedání schválilo vyplacení mimořádné odměny všem zaměstnancům, jako například řidičům MHD, dispečerům, traťovým dělníkům, výpravčím apod.,“ uvedl Petr Witowski, generální ředitel a předseda představenstva DPP.

„Vedení DPP dbá na to, aby se příznivá ekonomická situace firmy odrazila na vyšší motivaci zaměstnanců. Díky mimořádným odměnám si nyní všichni naši lidé ještě přilepší,“ míní Jiří Špička, personální ředitel a člen představenstva DPP.

Nejen díky nadstandardním benefitům se společnosti daří každoročně zvyšovat počty svých zaměstnanců. Zatímco v roce 2016 získal DPP za celý rok 353 řidičů, v roce 2017 celkem 470 řidičů, za uplynulé období během letošního roku (do listopadu 2018) to bylo již 543 řidičů.

DPP je největší městská firma v zemi s cca 11 000 zaměstnanci. Společnost oceňuje práci svých zaměstnanců, díky níž se právem může řadit k předním světovým městským přepravcům. Motivace a stabilizace všech pracovníků je zvláště důležitá v době abnormálně vysoké zaměstnanosti v ČR a vyšší fluktuace.

Zdroj: TZ DPP

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.