Letošní novinka „Párou Prahou“ vyjíždí už tuto sobotu

Tuto sobotu 6. dubna odstartuje první jízdou nový projekt Českých drah nazvaný příznačně „Párou Prahou“. Historický vlak v čele s lokomotivou 556.0506 „Štokr“ pojede okružní trasou po fotogenických tratích na západě metropole a těsně za jejími hranicemi. Během turistické sezóny jsou plánované další tři termíny, kdy vlak pojede. Partnerem projektu je agentura Prague City Tourism.


Parní vlak s historickými vozy ze 40. a 50. let a bufetovým vozem je úplnou novinkou letošní turistické sezóny. „Tímto novým projektem chceme oslovit nejen Pražany a Středočechy, ale i zahraniční návštěvníky Prahy. Na propagaci jízd proto spolupracujeme s agenturou Prague City Tourism,“ říká Jakub Goliáš, ředitel Regionálního obchodního centra Českých drah pro Prahu a Středočeský kraj, a doplňuje detaily o plánované trase: „Vlak bude začínat na Smíchově, vystoupá zalesněným Prokopským a Dalejským údolím do Rudné u Prahy, odkud dál zamíří do Hostivice a po trase původní takzvané Buštěhradské dráhy, pro kterou se díky přírodním scenériím a dvěma historickým viaduktům vžil název Pražský semmering, zdolá stopadesátimetrové klesání zpět k Vltavě.“ Cílovou stanicí vlaku bude Praha-Smíchov.

„Během turistické sezóny máme naplánované celkem čtyři termíny, kdy vlak vypravíme. Začínáme tuto sobotu 6. dubna a následovat budou jízdy 11. května, 22. června a 19. října,“ říká Jakub Goliáš a dodává: „Každý z těchto dnů projedeme okruh celkem dvakrát. První jízda bude začínat na Smíchově v 10:25, druhá pak ve 14:16. Cestující si budou moci vybrat, jestli pojedou celou okružní trasu nebo jen její část. Podle toho si vyberou okružní nebo úsekovou jízdenku.“



Jízdné ve vlaku „Párou Prahou“

Okružní jízda

  • dospělí: 250 Kč
  • cestující 6 – 18 let a senioři nad 65 let: 150 Kč

Jednosměrné jízdné Praha-Smíchov – Hostivice nebo naopak

  • dospělí: 140 Kč
  • cestující 6 – 18 let a senioři nad 65 let: 80 Kč

Jízdenky je možné nakoupit u všech pokladních přepážek Českých drah. Předprodej je zahájen vždy 60 dní před jízdou.

Zdroj: TZ ČD

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)