Řidič hradeckého trolejbusu brutálně zbil mladou dívku, která si chtěla koupit jízdenku

V polovině května napadl řidič trolejbusu v Hradci Králové devatenáctiletou dívku. Ta si chtěla zakoupit u řidiče jízdenku, což je v hradecké MHD běžný postup. Místo toho řidič dívku vulgárně urážel a nakonec i fyzicky napadl. Video s napadením dívky zveřejnila Česká televize.



O případu informoval také iRozhlas.cz, který popsal, jak k incidentu došlo. Dívka si nejprve chtěla koupit u řidiče jízdenku, kterou chtěla zaplatit stokorunou. Pro srovnání – jízdenka u řidiče stojí 25 kroun, tedy lze stokorunu považovat stále za adekvátní. Řidič odmítl peníze od dívky přijmou a tak požádala o rozměnění stokoruny spolucestující ve vozidle. S rozměněnou stokorunou si chtěla od řidiče koupit jízdenku pomocí drobných mincí.

Jenže to řidič trolejbusu podle webu iRozhlas.cz odmítl a začal dívku napadat nejen slovně, ale i fyzicky. K brutálnímu napadání dívky řidičem hradeckého trolejbusu došlo před vozidlem na zastávce. Dívce bohužel nemohl na místě nikdo pomoci, jelikož ve voze cestovali jen dva senioři a dvě děti.

Někdy se říká, že řidič autobusu-trolejbusu umí jenom kroutit volantem, ale někteří umí i brutálně napadnout cestující. Dopravní podniky po celé zemi trpí nedostatkem řidičů, přesto by měl být kladen velký důraz na psychotesty nejen u nově přijímaných řidičů, ale i u současných řidičů a to v častých cyklech.

Doufejme, že po ukončení pracovního poměru s tímto hradeckým řidičem se stane cestování MHD ve městě bezpečnější.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.