Zfalšovaný zápis o hlasování pražských radních k Libeňskému mostu?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poté, co vyšlo najevo netransparentní hlasování Rady hl. m. Prahy (RHMP) o stavbě metra D, prosakují na veřejnost informace o falšování zápisu z jednání rady, kde radní hlasovali o osudu Libeňského mostu. Ani tento komentář se nebude líbil skalním voličům Pirátů, Praha Sobě, STAN, či TOP 09. I když možná ano, když jej dočtou až na konec.


Zpravodajský server Novinky.cz uveřejnil na svém webu, že má k dispozici zvukovou nahrávku z dubnového jednání rady o zrušení veřejné zakázky na původní projekt bourání Libeňského mostu, které skončilo tajným hlasováním s výsledkem sedm pro, jeden se zdržel. Jenže na později pořízeném zápisu je uvedeno, že pro hlasovalo šest lidí a dva se zdrželi.

Zatímco radní Hana Marvanová (STAN) požádala, aby její zdržení bylo zaznamenáno, později serveru Novinky.cz sdělil i náměstek primátora Petr Hlubuček (STAN), že se v hlasování zdržel. Ale to už neodpovídá zaznamenanému hlasování na nahrávce z jednání.

„Zatímco z nahrávky je patrné, že pro zrušení hlasovalo sedm přítomných radních a zdržel se jeden, tak oficiální zápis, který dostali do ruky zastupitelé, uvádí, že pro hlasovalo šest členů vedení a zdrželi se dva. Jména chybějí,“ uvádějí Novinky.cz.

Jak k tomu došlo? Buď neumí napočítat od osmi a nebo existuje podezření, že se později falšoval zápis o rozhodnutí rady. Ani jedno není utěšující zpráva. Není proto divu, že opozice žádá svolání mimořádného zastupitelstva. Jedná se totiž o druhý vážný přešlap rady v krátkém čase.

Není tajemstvím, že celá koalice se otřásá v základech a je pravděpodobné, že dřív a nebo později se rozpadne. Ale je to pro Prahu dobře? Má současné Piráty a Prahu Sobě vystřídat ODS a ANO? Nebylo by lepší, aby Piráti a Praha Sobě vládli až do konce svého volebního období a tak se ještě víc znemožnili před svými voliči a zároveň ukázali, že za 4 roky nic nedokázali?

Koalice s ODS sice může nastartovat Prahu a konečně se začne v metropoli stavět. Jenže daleko víc ODS ublíží nejen spojenectví s ANO (proti kterému „protestují Václaváky“), ale také „vyhnání“ Pirátů a Praha Sobě. Jejich voliči jim dají v další volbách ještě více hlasů, protože budou převrat považovat za křivdu. ODS sice na 3 roky Praze pomůže, ale nakonec se jí to vůbec nemusí vyplatit do dalších voleb.

Nechme současnou partičku dovládnout, ať  se sami předvedou, co za 4 roky dokážou, resp. nedokážou. Vyhlašovat každý týden do médií stavbu nové tramvajové trati totiž nestačí, pokud fakticky nezačnou něco dělat.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)