V sobotu pojede historický vlak z Prahy do Kácova

Tuto sobotu 17. srpna vypraví České dráhy historický vlak z Prahy-Vršovic na tradiční Kácovskou pouť. Soupravu sestavenou z historických vozů „Rybáků“ a bufetového vozu poveze motorová lokomotiva řady 726 „Karkulka“. Kromě samotné Kácovské pouti můžou cestující navštívit třeba také klášter a sklářskou huť v Sázavě nebo hrad Český Šternberk.


Historický vlak bude odjíždět tuto sobotu v 9:53 z Prahy-Vršovic a vzhledem k výlukám v pražském uzlu pojede v metropoli po neobvyklé trase přes pražské hlavní nádraží, Prahu-Libeň a Prahu-Uhříněves. Dále bude pokračovat přes Říčany, Čerčany, Sázavu a Český Šternberk a do Kácova přijede ve 13:09. Z Kácova zpět do Prahy pojede vlak po stejné trase, odjezd z Kácova bude v 16:53, příjezd do Prahy-Vršovic pak v 19:43. Souprava bude sestavena ze čtyř historických vozů řady Ce (tzv. Rybáků) a chybět nebude ani bufetový vůz. V čele vlaku pojede lokomotiva č. 726.062 „Karkulka“. Původně plánovaná parní lokomotiva z technických důvodů nepojede.

Ve vlaku bude platit běžný tarif Českých drah včetně všech slev, a to ve spojení s povinnou místenkou za 90 Kč. Rezervace vydaná pro cestu tam bude platit i pro cestu zpět. Tarif PID ve vlaku platit nebude. Přeprava kočárků bude zajištěna v omezené míře (do vozu lze naložit pouze složený kočárek). Přeprava jízdních kol v tomto vlaku nebude možná.

Cestující, kteří se vlakem vypraví na výlet, si můžou naplánovat návštěvu několika zajímavých míst. V Sázavě si budou moci prohlédnout zdejší klášter, ale také sklářskou huť František. V Českém Šternberku bude pro cestující z historického vlaku zajištěna přednostní prohlídka hradu (začátek ve 13:45 hod.) a v Kácově bude celý víkend probíhat pouť s lidovou zábavou, řadou atrakcí, prodejními stánky a občerstvením.

Trať v úseku Ledečko – Kácov byla v letošním roce částečně zrekonstruována, kácovské nádraží prošlo revitalizací. V těchto dnech si také připomínáme 120 let od zahájení stavebních prací trati Čerčany – Kácov (srpen 1899).

Zdroj: ČD

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)