DPP vydal změnu. Pro cestu na Žofín za Karlem Gottem doporučuje vystoupit na Andělu a Újezdu

Dopravní podnik hl. m. Prahy rozeslal dnes před jedenáctou do médií aktualizované informace o dopravních změnách k pátečnímu rozloučení s Karlem Gottem na Žofíně. Nově radí lidem použít metro B s výstupem na Andělu a dále pokračovat tramvajemi. Zároveň je možná jít z Anděla pěšky.


Toto doporučení se shoduje i s prohlášením policie.

Dopravní opatření během konání smutečního obřadu na Žofíně

  • Vstup pro veřejnost ke smutečnímu místu je umožněn pouze od Janáčkova nábřeží. Pro nejrychlejší přesun doporučujeme využití „žluté linky B pražského metra“ s výstupem ve stanici Anděl a následně přesun tramvají číslo 915 a 20 do zastávky Újezd.
  • Při odchodu pak jako nástupní použijte stanici Karlovo náměstí. Na tramvajových linkách jedoucích k Národnímu divadlu (29171822 23) očekáváme zpoždění a nepravidelnosti.
  • Linka číslo 17 bude od 5.00 hodin do 24.00 hodin vedena odklonem přes zastávky Staroměstská – Národní divadlo – Národní třída – Myslíkova – Jiráskovo náměstí.
  • Na tramvajových linkách jedoucích k Národnímu divadlu (29171822 a 23) očekáváme zpoždění a nepravidelnosti.
  • Provoz metra bude posílen na všech trasách v době od 7.00 do 24.00 hodin.
  • Cestujícím v páteční hromadné dopravě doporučujeme vyrazit ke svým cílům o něco dříve a preferovat přepravu metrem před přepravou tramvajovou.
  • Řidiče individuální dopravy důrazně žádáme, aby se v maximální míře vyhnuli oblasti Národního divadla a přilehlých mostů a nábřeží.

Další informace k dopravním omezením na http://www.dpp.cz/dopravni-opatreni-ve-dnech-10-12-rijna-2019/

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.