Trolejbusová linka 58 dojede až na CZECHBUS, kde bude mít DPP velkou expozici

Během letošního ročníku veletrhu CZECHBUS, který se koná od 26. do 28. 11. 2019, prodlouží Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) trolejbusovou linku č. 58 až k Výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Na lince se budou střídat oba testované trolejbusy, jak Ekova Electron 12T, tak i Škoda 30Tr. Trolejbus Ekova bude na lince č. 58 jezdit i v příštím roce, na prodloužení jeho testování do 5. 3. 2020 se v těchto dnech dohodly DPP a společnost EKOVA ELECTRIC.

Generálním partnerem 9. ročníku středoevropského veletrhu autobusů, hromadné dopravy, garážové a servisní techniky CZECHBUS je DPP. Vystaví na něm historické, renovované i současné autobusy, návštěvníci veletrhu se budou moci detailně seznámit například s vozidly Karosa B731, Karosa B961, SOR NB 12 E6, SOR NB18, Retrobusem 3510 či autobusem Karosa studentů Střední průmyslové školy dopravní. Ve stánku DPP si hosté veletrhu budou moci také prohlédnout, jak funguje odbavovací a informační systém v autobusech i z pohledu řidiče. Pro zájemce o profesi řidiče autobusu budou připraveny veškeré informace o náboru, po celou dobu trvání veletrhu mohou využít i konzultace s odborníky a držitelé s řidičským oprávněním skupiny D si budou moci v rámci zkušebních jízd s instruktorem vyzkoušet řízení vozu Iveco Crossway. Expozici DPP bude na letošním veletrhu CZECHBUS patřit celá hala 2D.

DPP během konání letošního ročníku veletrhu CZECHBUS prodlouží trolejbusovou linku č. 58 až k areálu Výstaviště Letňany. Trolejbusy budou na lince jezdit ve 30minutových intervalech na trase Palmovka – Prosek – Letňany – Výstaviště Letňany od 8:38 do 17:23. První pořadí bude obsluhovat bateriový trolejbus Škoda 30Tr, druhé pořadí pak vozidlo Ekova Electron 12T. Jízdní řády obou trolejbusů na lince č. 58 zájemci naleznou na webu DPP na dpp.cz.

Prodloužení testování trolejbusu Ekova Electron v Praze

DPP a společnost EKOVA ELECTRIC se v těchto dnech dohodly na prodloužení testování bateriového trolejbusu Ekova Electron 12T do 5. března 2020. Naopak, trolejbus Škoda 30Tr svoji testovací misi u DPP po půldruhém roce ukončí v sobotu 30. listopadu 2019. „Trolejbus Ekova Electron 12T jsme začali v běžném provozu na lince č. 58 testovat teprve letos 25. září, zatímco trolejbus Škoda 30Tr byl v DPP od loňského května. Pro spolehlivé vyhodnocení provozních parametrů obou vozidel potřebujeme údaje z delšího testovacího období
u trolejbusu ostravského výrobce,“
uvedl Petr Witowski, předseda představenstva a generální ředitel DPP a dodal: „Výsledky testování nám poslouží k přípravě veřejné zakázky na nákup trolejbusů, kterou plánujeme vypsat v prvním pololetí příštího roku, a které budeme nasazovat na trolejbusovou linku č. 140 z Palmovky přes Prosek, Letňany do Čakovic a Miškovic. Pevně věřím, že se nám příští rok podaří získat všechna nezbytná povolení tak, abychom mohli trať do roku 2022 zprovoznit.“

TZ DPP