Československý Dopravák 4/2019. Co se v něm dočtete?

Koncem listopadu vyšlo číslo 4/2019 časopisu Československý Dopravák. Na více než 100 stranách se opět sejdou články z oblasti aktualit, techniky, technologie a historie. Autobusům a elektrobusům se věnují například texty o MHD v Kutné Hoře, nových vozech SOR NS 12 v Plzni, nebo o elektrobusech Iveco.

Na tramvaje se zaměřují mj. články o vozech EVO2 v Plzni, o retro soupravě „Plecháčů“ brněnského DP, o velkém rozvoji tramvajové dopravy v Innsbrucku a o vodíkových tramvajích v Číně postavených na základě licence od Škodovky.

Nechybí pochopitelně ani trolejbusová sekce. Osm stran je věnováno popisu trolejbusů Škoda 32 a 33 Tr, které jsou dodávány českým dopravním podnikům od loňského podzimu. Velký článek zařazený do sekce “urbanismus” se věnuje shrnutí dvouletého zkušebního provozu trolejbusů v Praze a plánech české metropole na rozvoj trolejbusové dopravy v dalších letech. Krátká aktualita připomíná také aktivitu našeho časopisu v oblasti pořádání sbírky na trolejbus Škoda 14 TrE z amerického Daytonu.


TZ Československý Dopravák

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.