Nové autobusy Iveco obdrží DP v Ústí nad Labem

V prosinci 2019 budou Dopravnímu podniku města Ústí nad Labem a.s. dodány nové nízkopodlažní nízkoemisní autobusy s pohonem na CNG Iveco Urbanway délky 12 metrů, které posílí jeho vozidlový park. Jejich nasazení do provozu je plánováno počátkem roku 2020.

,,Jedná se o dvounápravové, třídveřové, nízkopodlažní autobusy s pohonem na CNG, určené pro městskou hromadnou dopravu, s obsaditelností až 84 osob. Garantovaná životnost autobusu je minimálně 10 let v městském provozu. Autobusy jsou vybaveny tzv. kneelingem, umožňující snazší nástup a výstup cestujících. Dále jsou vybaveny kamerovým systémem, který umožňuje řidiči pohodlné sledování prostor u všech dveří nebo poptávkovým systémem otevírání dveří. Nechybí celovozová klimatizace a novinkou jsou také USB nabíječky. Cena jednoho dodaného autobusu je 7 350 000 Kč bez DPH,“ uvedl Ing. Jakub Kolář, provozně – technický náměstek výkonného ředitele společnosti.

,,Vozidla mají motor splňující normu EURO 6 a k pohonu používají stlačený zemní plyn,  jsou tak šetrná k životnímu prostředí a obyvatelům našeho města,“ uvedl Ing. Libor Turek, Ph.D., výkonný ředitel společnosti.

Před uvedením do provozu budou autobusy dovybaveny povinným označením, doplněny palubními počítači a novým odbavovacím systémem.

,,Plánujeme i slavnostní představení nových autobusů pro občany města, a to začátkem roku 2020,“ uvedla Jana Dvořáková, tisková mluvčí.

TZ: DPmÚL