Dopravní podnik zpomalil tramvaje do Motola

Pravděpodobně v návaznosti na hrozící omezení rychlosti u pražských tramvají Škoda 15T, prodloužil dopravní podnik jízdní doby na trati z Anděla do Motola a Řep.

O minutu prodloužená jízdní doba tramvají na Plzeňské ulici překvapila i řidiče tramvaje Josefa Chodounského, který je známý jako řidič youtuber. Zároveň upozornil na Twitteru na změnu kontrolního bodu, který sleduje přesnost tramvajového provozu.

Za prodloužením jízdní doby je obávané omezení rychlosti tramvají 15T na maximální rychlost 40 km/h. V takovém případě by tramvaje nezvládly dodržovat původní jízdní řady. Zároveň by „pomalé“ tramvaje 15T brzdily ostatní typy tramvají.

Tuto informaci potvrdil na fóru Pražské tramvaje Petr Špitálský, který je provozovatelem zmíněného fóra a zároveň řidičem tramvaje. Vysvětlil i důvody přesunutí kontrolního bodu.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.