Zlín koupil první elektrobus

Pozorní obyvatelé Zlína a Otrokovic a nepochybně i všichni fanoušci MHD si již všimli, že se na linkách městské dopravy v obou městech objevují dvě nová vozidla: elektrobus a bateriový článkový trolejbus. Zatím bez cestujících.

V úterý 21. ledna 2020 sjel z valníku na nádvoří vozového depa Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice ve Zlíně elektrobus Škoda 34 BB. Jde o historicky první elektrobus, který se stane součástí vozidlové základny zdejšího dopravního podniku (již zde nedávno fungoval po krátkou dobu jiný elektrobus – zapůjčený, předváděcí). „Kupujeme první elektrobus, abychom si důkladně ověřili ve svém vlastním provozu jeho vlastnosti a mohli se zodpovědně rozhodnout, jestli by se tato vozidla mohla stát v budoucnu součástí našeho vozového parku ve větším počtu a mohla být v naší síti efektivně nasazována,“ uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň.

V polovině února 2020 se ve Zlíně objevil také nový článkový trolejbus Škoda 35 Tr, první 18metrový trolejbus, který je vybaven trakčními bateriemi a ujede s jejich akumulovanou elektrickou energií až 10 kilometrů mimo trolejové vedení. Trolejbus je označen evidenčním číslem 414.

TZ DSZO