V Praze došlo na první omezení MHD s ohledem na koronavirus, další omezení je ve hře

Ve středu 11. března nevyjely v Praze školní linky. Stalo se tak v návaznosti na uzavření všech škol z důvodu zabránění šíření koronaviru. Další linky jsou omezeny.

Jedná se o autobusové linky 107 a 143, které jsou navázány na provoz vysokých škol. Jejich provoz je zachován, ale jezdí v prodloužených intervalech. U linky 107 je interval přes den 4-10 minut, linka 143 jezdí v intervalu 10-20 minut.

Omezení se týká také linky 119, která jezdí na ruzyňské letiště. Z důvodu značného poklesu cestujících na letiště, byl interval prodloužen na dvojnásobek, přibližně na 7,5 minut.

Neoficiálně se mluví o dalším omezení, které má přijít v pondělí. Údajně mají být zrušeny tramvajové linky 4 a 21 a na ostatních linkách MHD se připravuje prázdninový provoz. Na oficiální informace si musíme počkat.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.