Šotouši to nevydrželi. Místo karantény chodí fotit retro tramvaje na „dvojku“

Když se na začátku dubna objevily jízdní řády prozrazující nasazení retro tramvají řady T3 na běžnou linku 2, řada čtenářů webu MHD86.cz byla nepříčetná, že dopravní magazín o této skutečnosti informuje a zároveň tento krok dopravního podniku kritizuje z obávaného nájezdu šotoušů na linku 2. Stačilo pár slunečních dní a obavy se naplnily.

Facebook a Instagram plní šotouši fotografiemi vozů T3 a T3SUCS vypravovaných na linku 2 a to i přes stále trvající karanténu. Jasně, každý šotouš je připraven s výmluvou, že vůz potkal náhodně při cestě do práce, či na nákup potravin, ale z perfektních kompozic je zřejmé, že se jedná o lež.

Na Instagramu dokonce vznikl neznámý účet @nezodpovedni_sotousi, který monitoroval neukázněné šotouše, kteří fotí tramvaje v době karantény. Po několika dnech byl jeho obsah bohužel smazán.

Tématu jsme se podrobněji věnovali v 53. Dopravním podcastu:

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.