Šotouši můžou opět fotit tramvaje, končí jejich trapné výmluvy

Vláda zrušila od pátku 24. dubna zákaz volného pohybu osob. Šotouši mohou opět legálně fotit tramvaje, autobusy i trolejbusy. Řada z nich si už nemusí uplakaně stěžovat na internet, či si vymýšlet výmluvy, jak dokonale vyfotili tramvaj náhodně při cestě na nákup potravin.

Velký ohlas vyvolal středeční článek „Šotouši to nevydrželi. Místo karantény chodí fotit retro tramvaje na dvojku“. Desítky šotoušů, kteří převážně porušovali karanténu, článek „vytočil“. Upozorňoval totiž na fakt, že ve většině případů porušují vládní nařízení. Jednalo se převážně o fanatické šotouše, kteří musí mít vyfocený každý jednotlivý vůz na všech linkách ve městě. A pokud vůz už jednou mají vyfocený na lince jako přední v soupravě, ale náhle začne jezdit vůz jako zadní v soupravě, okamžitě vyráží do ulic vůz „nahánět“ a nově vyfotit.

Nutno ale říct, že většina příznivců dopravy se ovšem chovala v době karantény zodpovědně. Místo „lítání“ po městě zveřejňovali na internetu archivní fotografie z let minulých, či se zapojili do projektu Google Šotouši.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.