Vozidla hradecké MHD od pondělí otevírají přední dveře

Od pondělí 4. května 2020 budou autobusy hradecké MHD na základě dohody s Magistrátem města Hradec Králové opět otevírat přední dveře a je možný tedy vstup a výstup těmito dveřmi a řidiči cestující mohou tak odbavit i doplňkovou formou prodeje jízdenek. Skončí tak jedno z dílčích mimořádných opatření, které DPmHK 14. 3. 2020 přijal kvůli zabránění možnému šíření onemocnění COVID-19. Cestující jsou však i nadále povinni dodržovat další preventivní opatření.

Samotné zpětné přemontování znehodnocovačů papírových jízdenek ke kabině řidiče od prostředních dveří a změna přepáskování (ohraničení předních sedadel pro bezpečnost řidiče) vozidel se cestujících přímo ve vozech MHD nedotkne, protože je naplánováno na období od 1. do 3. 5. 2020. Bezpečnostními páskami se zahradí po obou stranách sedadla v přední části vozu, aby cestující jen prošel a usedl dál od řidiče.

Obnovení tohoto způsob odbavení je možné realizovat i díky osobní odpovědnost veřejnosti při používání ochranných pomůcek a dodržování všech preventivních hygienických opatření.

I nadále bude provoz MHD v Hradci Králové v režimu podle prázdninového jízdního řádu, tzn. v jízdních řádech platí v pracovních dnech druhý sloupec nazvaný „Pracovní den – omezení dopravy MHD“. Až do odvolání je také stále pozastaven provoz nočních linek č. 51, 52, 53 a 54.

Stejně tak i nadále platí zrušení poptávkového samoobslužného systému otevírání dveří vozů MHD tlačítky – řidič v zastávce vždy otevře centrálně všechny dveře.

TZ DPmHK