Od června se mírně posílí provoz metra a tramvají 8 a 20

Hl. město Praha, ROPID a Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) od pondělí 1. 6. 2020 posílí současný prázdninový provoz metra. V ranní špičce se zkrátí intervaly na lince A o třičtvrtě minuty, na linkách B a C o 20 vteřin. DPP posílí také odpolední špičku, ve které se intervaly na linkách A a B zkrátí o půl minuty, na lince C o 10 vteřin. DPP od čtvrtka
4. 6. 2020 dále obnoví na tramvajových linkách č. 8 a 20 večerní provoz v období od 22:30 do 0:30.

Od této soboty 30. 5. 2020 bude lanovka na Petřín opět zastavovat také ve stanici Nebozízek. Praha, ROPID a DPP žádají všechny cestující, aby v prostorách MHD i nadále používali roušky či jinou ochranu nosu a úst.

Od pondělí 1. 6. 2020 bude pražské metro v ranní špičce jezdit v intervalu 180 vteřin na lince A, 160 vteřin na lince B a 130 vteřin na lince C. V odpolední špičce budou nově intervaly 210 vteřin na lince A, 180 na lince B a 155 na lince C. Během dopoledne mimo špičky bude DPP na všech třech linkách soupravy vypravovat po 5 minutách, večerní intervaly zůstávají stejné. O víkendech a státních svátcích bude metro jezdit po 7,5 minutách.

Praha, ROPID a DPP posilují provoz metra v návaznosti na uvolňování mimořádných opatření, která zavedla vláda ČR v boji proti pandemii Covid-19 a na postupný nárůst poptávky po přepravě v MHD. „Počítali jsme s tím, že bodem zlomu pro další posílení provozu metra bude dosažení 600 tisíc přepravených cestujících v průměru o pracovních dnech, což je polovina běžného stavu před pandemií. Z údajů ze sčítačů ve stanicích metra vyplývá, že minulý týden jsme o pracovních dnech přepravili 553 tisíc cestujících. Včera, po poslední fázi uvolnění, to bylo 593 tisíc lidí. To představuje mezitýdenní nárůst o necelých 8 %. Mám velkou radost, že se lidé postupně vrací do MHD a můžeme přistoupit k posílení provozu pražského metra,“ uvedl Adam Scheinherr, náměstek primátora pro dopravu a předseda dozorčí rady DPP.

TZ DPP