Dopravní podcast (57): … s Jirkou Trskem o Metrobusu

Naším hostem v Dopravním podcastu byl Jiří Trsek. Člověk, který točí dopravní videa, předsedá dopravnímu spolku, řídí pražské tramvaje a rád pije pivo.

Jirky jsem se ptali, jak tvoří videa pro kanál Metrobus. Na co se zaměřují, jak videa vznikají a tolik času „sežere“ tvorba jednoho videa. Řeč přišla i na Sdružení přátel veřejné hromadné dopravy, kterému Jirka nově předsedá. Co je sdružení vlastně zač a má větší ambice než jen řešit stanovy? 🙂
Taky jste někdy snili o tom stát se řidičem tramvaje? Jirka si tento sen splnil nedávno a prozradil nám, jak probíhá výcvik řidiče tramvaje, jak dlouho kurz probíhá a co musí uchazeč splňovat.

Pusťte si 57. díl Dopravního podcastu a potom si pusťte videa Metrobusu 🙂

Dopravní podcast natáčí od roku 2015 Ondřej Matěj Hrubeš (šéfredaktor dopravního magazínu MHD86.cz) a Roman Hloch (jeden se zakládajících členů stránky Tramvaje v České republice).

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.