O víkendu linka 22 „nepobírala“ cestující

Opravdu jezdí v tramvajích málo cestujících? Možná by bylo dobré, kdyby se zodpovědné osoby za omezený provoz MHD vyrazili podívat do terénu a třeba se projeli některou z tramvají.

Jako tip může posloužit například spojení Nádraží Holešovice – Ortenovo náměstí, kde tramvaje jezdí zvláště v ranní a odpolední špičce velmi plné, že není možné dodržovat doporučené dvoumetrové rozestupy.

O víkendu bylo zajímavé sledovat tramvajovou linku 22. Ano, zahraniční turisté ve městě nejsou, ale spoje „dvaadvacítky“ spolehlivě dokáží zaplnit i Pražané, resp. Češi. Nebylo by vůbec na škodu, kdyby o víkendu jezdila posilová retro linka 23.

Rozhodně by bylo fajn, kdyby ti, kteří omezují provoz MHD vyrazili ven ze svých kanceláří. Třeba by zjistili, že už jsou otevřené restaurace, kavárny, cukrárny, muzea, či že o víkendu Pražský hrad vyhlásil vstup zdarma do jednotlivých objektů. Protože ani ve spojích linky 22 nebylo možné dodržovat dvoumetrové rozestupy, resp. někdy nebylo možné udělat žádný rozestup a třeba o sobotním dopoledni se někteří cestující ani do spojů linky 22 nevešli.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.