Dopravní podcast (73): … s Martinem Jedličkou o Praze 8

Mají být BUS pruhy platné celodenně a celotýdenně? Chtějí obyvatelé Bohnic tramvaj a nebo lanovku? O tom jsem si povídal s Martinem Jedličkou, zastupitelem MČ Praha 8 a předsedou dopravní komise.

Zatímco se omezuje provoz MHD, přichází iniciativa z magistrátu, aby vyhrazené BUS pruhy platily v Praze celodenně a celotýdenně. Má tato iniciativa opodstatnění? Je potřeba, aby autobusy měly vyhrazené pruhy i večer, v noci, či o víkendech? První téma Dopravního podcastu.

Propojí se tramvají Praha 8 a Praha 6? Jaký je postoj radnice a obyvatel bohnického sídliště? Kudy je reálné vést tramvajovou trať? A co lanovka Bohnice – Podbaba? Neohrozí připravovanou tramvajovou tangentu?

Živým tématem Prahy 8 je stále „Autobusák Ládví“, kde ROPID ukončil stovky spojů ze Středočeského kraje. Oproti tomu z nevyužívaného autobusového terminálu v Letňanech se stává nelegální automobilové parkoviště. Pomůže obyvatelům Ládví nová tramvajová trať do Zdib?

Nastane rozšíření „modrých zón“ v Praze 8? Jak se městská část potýká s absencí Pražského a Městského okruhu? Vznikne silniční obchvat Palmovky?

A jak funguje symbióza cyklistů, pěších a automobilistů v Karlíně? Jaké jsou zkušenosti s cykloobousměrkami? A kde vzniknou nové cyklostezky?

Pusťte si 73. díl Dopravního podcastu.

___
Dopravní podcast od roku 2015 Ondřej Matěj Hrubeš (šéfredaktor dopravního magazínu MHD86.czod roku 2015.
___
SLEDUJTE:

• INSTAGRAM •
@dopravnipodcast
@omh86

• TWITTER •
@dopravnipodcast
@omh86cz

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.