Autobusový den PID se konat nebude, šotouši blázní

ROPID, který organizuje už několik let oblíbený Autobusový den PID, ohlásil na internetu, že letošní ročník akce se nebude konat ani v náhradním říjnovém termínu. Důvody jsou logické. Zhoršená epidemiologická situace. Jenže šotouši důvody nechápou.

Na facebookovském profilu ROPIDu se strhla smršť nadávek a kritiky. Bohužel pro některé je přednější fotka Karosy v zataženém deštivém počasí, než-li zdraví.

Výběr komentářů z Facebooku ROPIDu

A to je také jeden z důvodů, proč o letošním roce na webu nenajdete aktuální přehled dopravních akcí. Jedna věc je neustále se měnící informace o konání, či nekonání akcí, ale druhá věc je podstatnější. V době epidemie, se kterou se nejen Česko, ale celý svět potýká, není rozumné svolávat hromadné dopravní akce a ani je pořádat. Což i některé dopravní podniky pochopily a zrušily například dny otevřených dveří, či oslavy dopravních výročí. Proto ani dopravní magazín MHD86.cz v letošním roce nevyzývá čtenáře k účasti na hromadných akcích.

Věřím však, že oblíbený seznam dopravních akcí se vrátí v roce 2021.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.