Páteční losování mělo 2. tah! Dočká se posílení linka 22?

Když v pátek 11. prosince Dopravní podnik hl. m. Prahy vyhlásil výherní čísla tramvajových linek na víkend a pondělí, nikdo netušil, že proběhl ještě 2. tah, o kterém zatím cestující s zakoupenými losy – tramvajenkami nebyli informováni.

Redakci dopravního magazínu MHD86.cz se podařilo vypátrat, že byl v pátek odpoledne vydán „Oběžník dopravního ředitele“ DPP, který zmiňuje posílení linky 22 o víkendech a svátcích od 19. prosince do 27. prosince, s výjimkou 24. prosince. O zmíněných dnech mají na linku 22 vyjet vložené spoje v trase Malovanka – Kubánské náměstí.

Ač dopravní podnik o tomto přijatém opatření cestující zatím neinformuje, platnost vydaného oběžníku dopravnímu magazínu MHD86.cz potvrdil Daniel Šabík, vedoucí komunikace DPP. V telefonátu zmínil, že s ohledem na nejasná vládní opatření v budoucích dnech není zřejmé, zda k posílení linky 22 dojde a proto zatím informace není na webu DPP.

V případě, že vláda omezení pohyb obyvatel, k posílení linky 22 by totiž pravděpodobně nedošlo. Připomeňme, že od dnešního dne jsou posíleny denní linky 2, 4 a 8.

Od „losovaček“ tramvajových linek se distancoval na internetu ROPIDu. Odvážné sdělení ROPID prezentoval např. na Twitteru a Facebooku. ROPID tím potvrdil, že jednání o posílení vybraných linek probíhá pouze mezi magistrátem a dopravním podnikem a to pravděpodobně pouze jednostrannou komunikací.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.