Dopravní podcast (96): … s Janem Šurovským o zálibě v MHD a pražských autobusech

Hostem 96. Dopravního podcastu je Jan Šurovský, technický ředitel (povrch) a člen představenstva Dopravního podniku hl. m.  Prahy. V podcastu jsme Jana Šurovského vyzpovídali, kdy se začal v dětství zajímat o městskou dopravu a jaké jsou jeho nejstarší dopravní vzpomínky. V druhé části podcastu probíráme pražské autobusy, čímž navazujeme na prosincový „tramvajový“ díl. 

Fotografie, o kterých mluvíme v podcastu:

Karosa ŠL11 na lince 227 vyjíždí z ulice Ke Kateřinkám do ulice Opatovská (červen 1988). Foto: Jan Šurovský
Karosa ŠL11 na lince 227 v ulici Opatovská směr metro Opatov (červen 1988). Foto: Jan Šurovský

Dobové mapy, o kterých hovoříme v podcastu:

Dobové mapy ve sbírce Jana Šurovského s jeho komentářem: „Vyznačena zrušená trať na Ryšánku a Kačerov, vyznačena výluka SNB – linka 27 v trase Hlubočepy – Koh-i-noor – Blanická – Flora – Spojovací (spojené kusy d-7 a 27), vyznačena změna linkového vedení po zrušení Václaváku – 11 do Dílen a na Kubáň“.
Dobové mapy ve sbírce Jana Šurovského s jeho komentářem: „Knižní plán z roku 1980, ve kterém jsem tenkrát vyznačil zrušení Václaváku“.
Dobové mapy ve sbírce Jana Šurovského s jeho komentářem: „Knižní plán z roku 1980, ale nepokreslený. Už jezdí metro na Želivského, ale zároveň povrchová doprava je ve stavu před metrem, např. Vinohradská, ale i ta d-1 KIN – Otakarova – Spořilov.“

Pusťte si 96. Dopravní podcast.

___
Dopravní podcast od roku 2015 natáčí Ondřej Matěj Hrubeš (šéfredaktor dopravního magazínu MHD86.cz) a Roman Hloch (jeden ze zakládajících členů stránky Tramvaje v České republice).


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.