Praha počítá cestující v nočních linkách

Omezovat, či neomezovat noční dopravu v Praze? Individuální pocity a názory budou doplněny k reálná čísla o počtech cestujících v nočních linkách. Sčítání osob potvrdil dopravnímu magazínu MHD86.cz Martin Šubrt (ROPID).

Několik cestujících z noční dopravy upozornilo dnes ráno redakci MHD86.cz na nezvyklé nasazení tramvají Škoda 15T v noci z pondělí na úterý. Vysvětlením je právě zmíněné počítání osob v dopravě. Vybrané vozy Škoda 15T totiž disponují automatickými sčítači cestujících.

„Na základě podnětů k omezení noční dopravy nasazuje DP hl. m. Prahy v těchto dnech na tramvajové noční linky vozidla vybavena v prostoru dveří senzory zjišťující aktuální počty cestujících. Postupně je v plánu tyto vozy vypravit na všechny noční spoje. Podobným způsobem bude provedeno i sčítání osob v nočních autobusech“, říká pro MHD86.cz Martin Šubrt, náměstek ředitele ROPIDu pro městskou dopravu.

První omezení nočních linek je naplánováno už tento týden. Seznam změn se můžete dočíst tady.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.