DPP obdržel dvě nabídky na letištní trolejbusy

Pořízení velkokapacitních trolejbusů do Prahy na letištní linku 119 nabralo skluz, jak jste se dočetli v létě. Původně měl být znám výherce tendru na trolejbusy letos v březnu, ale měsíce utíkají dál. Nyní už je jasné, že Dopravní podnik hl. m. Prahy obdržel dvě nabídky na dodávku trolejbusu.

„Veřejná zakázka na nákup velkokapacitních tříčlánkových trolejbusů nadále běží v režimu jednacího řízení s uveřejněním. Vítěz zatím není znám, nicméně se blížíme do cíle,“ sdělil pro dopravní magazín MHD86.cz Daniel Šabík, vedoucí odboru Komunikace DPP a dodává: „Minulý týden uplynul termín pro podání finálních nabídek. Obdrželi jsme nabídky od 2 subjektů. Po jejich vyhodnocení a oznámení vítěze tendru účastníkům veřejné zakázky bude následovat zákonná lhůta, ve které se účastníci mohou vyjádřit k výběru vítěze. V případě, že žádné neobdržíme, budeme moci s vítězem podepsat smlouvu a samozřejmě výsledek tendru oznámit veřejnosti.“

Doufejme, že se brzy povede úspěšně dokončit řízení a Praha podepíše smlouvu na nové trolejbusy, které zlepší cestování na ruzyňské letiště.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.