Bratislava plánuje historickou soupravu tramvají T6A5

V Bratislavě dostala v minulosti jedna tramvajová souprava vozů T3 při obnově retro nátěr. V dopravních kruzích se začalo mluvit o možném rozšíření historických a retro vozidel v hlavním městě Slovenska. Na otázky zaměřené k tramvajovému vozovému parku odpověděla dopravnímu magazínu MHD86.cz Terézia Varenitsová z odboru marketingu a komunikácie Dopravního podniku Bratislava (DPB).

Plánuje DPB oficiální retro soupravu tramvají řady T3? V roce 2021 si všimla řada tramvajových nadšenců, že jedna souprava dostala retrolak.

Historická súprava 7819+20 pri obnove laku dostala retro náter. Predpokladá sa jej príležitostné využitie v sezóne prevádzky historických vozidiel za predpokladu, že to epidemiologická situácia dovolí.

Jak vypadá současný historický vozový park tramvají, autobusů a trolejbusů? Čeká některý vůz třeba oprava, renovace? Plánuje DP Bratislava rozšíření muzejní vozů? Příp. tzv. retro vozů?

Zoznam historických vozidiel MHD v Bratislave sa nachádza na odkaze. Väčšina z vozidiel je vo vlastníctve DPB, pričom niektoré sú v prevádzky schopnom stave, iné sú odložené v stave, v akom dojazdili pre budúce generácie. Renovácia vždy závisí nielen od nadšenia záujemcov o históriu, ale aj od disponibilných prostriedkov. …

… pokračování pro předplatitele na Patreonu

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.