Olomouc omezila MHD, chybí řidiči

Dopravní podnik města Olomouce (DPMO) musel začít škrtat spoje v jízdních řádech. Cestující si od pondělí 24. ledna déle počkají na linkách 3, 5 a X.

Pro nedostatek řidičů tramvají dopravní podnik prodloužil u linky 3 interval v pracovních dnech z 15 na 30 minut. Po půl hodině jezdí také linka 5. „U tramvají chybí 6 řidičů, jež jsou nyní v kurzu,“ sdělila pro MHD86.cz Anna Sýkorová, vedoucí odboru marketingu a tisková mluvčí DPMO.

Déle si cestující počkají i u náhradní autobusové linky X, která nahrazuje tramvaje v centru města. Ranních hodinách se interval prodloužil z 5 na 6 minut a dopoledne z 7,5 na 10 minut. O víkendech se interval změnil z 10 na 15 minut.

Koncem minulého týdne bylo podle DPMO v pracovní neschopnosti 17 řidičů autobusů a 10 řidičů tramvaj. Další omezování spojů MHD není zatím v plánu.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.