V Opavě budou jezdit nové trolejbusy Škoda T’CITY 36 Tr

Městský dopravní podnik Opava uzavřel smlouvu se Škoda Group na dodávku tří nových dvanáctimetrových trolejbusů typu Škoda T’CITY 36 Tr. Vozidla budou dodána do 14 měsíců od podpisu smlouvy, tedy v polovině roku 2023. Nové nízkopodlažní trolejbusy budou klimatizované, komfortně vybavené, chybět nebude informační a odbavovací systém. Celková hodnota zakázky je 25,5 milionů Kč.

Aktuální zakázka navazuje na dodávky nových škodováckých trolejbusů pro dopravní podnik v Opavě z minulých let. „Naše trolejbusy představují ekologické a ekonomicky inovativní řešení pro městské dopravní systémy. Pravidelné kontrakty jen dokazují spokojenost zákazníků s našimi řešeními a smysluplnost investic do nového vozového parku,“ sděluje Tanya Altmann, Prezidentka produktové řady Bus ve Škoda Group.

Trolejbus Škoda T’CITY 36 Tr je novinkou v portfoliu značky Škoda, která byla vyvinuta ve spolupráci se sesterskou společností Temsa, jež vyrobila novou generaci karoserie. Škoda přidala trakční zařízení, které je srdcem nového produktu. První prototyp výrobku se nyní testuje v ulicích Plzně. První cestující budou mít možnost se s novým autobusem svézt během letních prázdnin. Tento nový typ trolejbusu je kromě toho vybaven klimatizací pro zajištění vyššího komfortu cestujících a standardem je také moderní informační a nástupní systém.

Vozový park Opavy patří k nejmodernějším v tuzemsku. V roce 2020 Škoda Group dodala do Slezska plně klimatizované vozy Škoda 32 Tr. Ještě předtím – v roce 2018 – flotila dopravního podniku posílila o deset nových škodováckých vozidel. Opavský dopravní podnik v současnosti provozuje 11 trolejbusových linek na trasách o celkové délce 63 kilometrů, vozový park čítá 33 nízkopodlažních trolejbusů.

TZ Škoda Group