Geoportál Prahy 6 informuje, kdy se vymění přístřešky na zastávkách MHD

Radnice Prahy 6 spustila na svém geoportálu speciální datovou vrstvu, která informuje o termínech výměn přístřešků na zastávkách městské dopravy. Obyvatelé šesté městské části si mohou na mapě kliknout na „svou“ zastávku pro získání informace.

„Jsem rád, že se nám podařilo od THMP získat kompletní data s plánem výměny přístřešků na tento a příští rok. K publikaci jsme použili náš geoportál, ve kterém se každý přehledně zorientuje a najde si hledanou zastávku,“ sdělil dopravnímu magazínu Jiří Lála (ODS), místostarosta pro dopravu v Praze 6.

Geoportál Prahy 6 dále informuje občany o uzavírkách komunikacích, blokovém čištění ulic, zónách placeného stání či o připravovaných projektech. Zájemci se mohou podívat, kdy vedla první trolejbusová linka ze Střešovic na Hanspaulku, jaké autobusové linky je v plánu elektrifikovat a kam se budou prodlužovat tramvajové tratě. Geoportál nezapomíná ani na cyklisty. V mapě jsou vyznačeny např. cyklostojany, nebo parkovací místa pro jednostopé dopravní prostředky.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.