Železniční den PID v Příbrami doplní autobusový program

V sobotu 8. října 2022, se uskuteční ve spolupráci s městem Příbram, Českými drahami a dalšími subjekty železniční den PID v Příbrami. Téměř po celý den od 10:00 do 18:00 se můžete těšit na jízdy historickými vlaky či autobusy a také doprovodný program na vlakovém nádraží. Díky mimořádným jízdám budete mít možnost navštívit řadu zajímavých míst v Příbrami a okolí.

Historické vlaky budou jezdit na trase Praha – Jince – Příbram – Březnice a také na vlečce do příbramských kovohutí. Jezdit bude historická patrová jednotka Bpjo s lokomotivou řady 749 (Bardotka) a motorový vůz řady 854 v retronátěru.

Před vlakovým nádražím můžete také nasednout do jednoho ze tří historických autobusů, které vás na 4 linkách rozvezou po zajímavých místech v okolí, například k Památníku Antonína Dvořáka, Hornickému muzeu v Příbrami, na Svatou Horu nebo na Vyhlídkovou věž Řimbaba, kterou můžete navštívit včetně areálu dolu Řimbaba. Všechny tyto autobusy budou cestující vozit zcela zdarma a navíc se v nich budou rozdávat slevenky, díky kterým můžete na vstupné do všech zajímavých míst využít slevu 50 %. Těšit se můžete na jízdu Škodou 706 RTO, Karosou C 734 a kloubovou Karosou B 961.

Na vlakovém nádraží v Příbrami na Vás také budou čekat stánky s občerstvením, skákací hrad pro děti, prezentace chystané integrace MHD Příbram do systému PID a stánky s propagačními předměty s dopravní tématikou. Nejenom děti, ale i vy si můžete vyzkoušet také pákovou drezínu, která bude jezdit na koleji vedle vlakového nádraží.

TZ ROPID