Divizi Components & Bus Mobility Škoda Group od listopadu vede Petr Novotný

Od 1. listopadu posílil tým vrcholového managementu Petr Novotný (50), který nastoupil na pozici President Components & Bus Mobility. Škoda Group tímto krokem zefektivňuje řízení dvou obchodních jednotek, které do této chvíle fungovali odděleně. Jejich činnost je ale vzájemně významně propojená a dohromady mají velký růstový potenciál.

​​​​​​​​​​​​​​„Rozhodli jsme se ještě více zefektivnit naši organizační strukturu a spojujeme tak řízení našich dvou obchodních jednotek Bus Mobility Solutions a Electric Systems & Components. Vedením obou jednotek je nově pověřen Petr Novotný, který má 23 let zkušeností s řízením na vysoké úrovni v nadnárodních společnostech v Evropě, Africe a Asii,“ říká Didier Pfleger, CEO Škoda Group.

Petr Novotný bude ve Škoda Group zodpovědný za rozvoj skupiny v oblasti kolových vozidel, na kterou se chce skupina v následujících letech zaměřit. Potenciál v tomto odvětví je zejména ve výzkumu a vývoji vodíkových pohonů, o které se v poslední době výrobci i zákazníci zajímají. Jeho druhým úkolem bude dále rozvíjet obchod v rámci produkce pohonů a trakčních motorů, které už nyní pohánějí kolejová i silniční vozidla po celém světě.

Petr Novotný vystudoval ekonomii na Vysoké škole ekonomické v Praze. Už během studií nastoupil do společnosti Deloitte Česká republika, kde pracoval čtyři roky na pozici Audit Senior. Následně působil dva roky v Rakousku jako vedoucí interního auditu skupiny a poté dva roky v Irsku jako finanční kontrolor společnosti Coca-Cola. Dva a půl roku získával zkušenosti ve společnosti Philip Morris International, kde působil jako manažer strategie a rozvoje podnikání pro střední Evropu v České republice a manažer financí na Slovensku. Nejvíce zkušeností získal během svého čtrnáctiletého působení ve společnosti Scania, kde nejprve řídil finanční oddělení v České republice a Německu, poté měl na starosti finanční služby pro jižní a východní Afriku a naposledy zastával tři a půl roku pozici generálního ředitele a člena představenstva společnosti Scania India.

TZ Škoda Group