Praha 6 děkuje za prodlouženou linku 164. Chybí doladit víkendovou spolehlivost

Ropid v září prodloužil linku 164 , která nově propojuje Radimovu ulici, Břevnov a sídliště Petřiny. „Toto spojení Praze 6 skutečně chybělo a vítáme, že se jej podařilo realizovat,“ řekl nový radní pro dopravu Ondřej Matěj Hrubeš (ODS) .

Zároveň však dodává, že se často stává, že linka jezdí pozdě, a to především o víkendech, což může být způsobeno zkrácením jízdních dob. Například úseku Šedivého – Dopravní hřiště Vypich jsou ubrané o víkendech tři minuty. Stejně na tom je i úsek Vypich – Slánská v opačném směru.

Následkem toho nevychází přestupy na ostatní tramvajové a autobusové linky dle jízdních řádů. „Zaznamenal jsem pár stížností od občanů, proto jsem požádal Ropid i o přezkoumání provozu linky a nalezení řešení pro spolehlivější provoz vůči jízdním řádům a také, aby řidiči měli na konečných zaslouženou pauzu,“ uvádí Hrubeš.

Klára Sýkorová

šéfredaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala žurnalistiku a následně obor Sociální a mediální komunikace. Kromě psaní o dopravě vydala v roce 2022 humornou knihu Partnerské přešlapy: Šílené historky ze života.