Slibné vyhlídky se potvrdily, Flix ohlašuje 34 milionu cestujících v letní sezoně 2022

Společnost Flix, globální poskytovatel udržitelných a cenově dostupné mobility ve 39 zemích světa, hlásí rekordní výsledky letní sezóny. Díky neobyčejně silnému návratu poptávky po cestování a rostoucímu významu sdílené a ke klimatu šetrné přepravy zvýšila společnost Flix v období od dubna do září 2022 počet přepravených cestujících po celém světě o 130 % ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Oživení podnikání společnosti Flix není spojeno jen s globální expanzí, počet cestujících překonává rok 2019, a pro skupinu Flix se dostává dokonce nad úroveň před pandemií.

Flix ve druhém a třetím kvartálu tohoto roku umožnil více než 34 milionům cestujících dosáhnout do více než 3 000 destinací v Evropě, Severní Americe, Turecku a Brazílii. Dosáhl tak ziskových výsledků v letní sezóně i na úrovni jednotlivých skupin.

André Schwämmlein, generální ředitel společnosti Flix, komentuje: „Jsem velmi hrdý na to, že je společnost Flix po přestálé pandemii silnější než kdykoli předtím. Ukazuje se, že naše neustálé úsilí o udržitelný rozvoj má smysl. I nadále chceme pokračovat v naší strategii, jejímž cílem je ziskově a udržitelně rozvíjet budoucnost mobility po celém světě. Investice do expanze v Brazílii, USA, Kanadě, Portugalsku a Pobaltí během pandemie se ukázaly jako sice odvážný ale velmi úspěšný krok směrem k naší dlouhodobé vizi

V letní sezóně 2022 propojila společnost Flix více než 3 000 destinací po celém světě a cestujícím nabídla jednu z největších sítí udržitelné a cenově dostupné mobility.

Flix v Evropě

Všechny hlavní evropské trhy, kde Flix působí, se z pandemie dobře zotavily a oproti roku 2021 výrazně vzrostly. Největšími trhy pro Flix jsou Německo, Itálie, Francie a Polsko. Flix velmi důrazně zareagoval na situaci na Ukrajině. Od počátku války poskytoval v rámci možností a dle potřeby své přepravní kapacity. FlixBus Ukrajina připravil další dopravní spojení a následně zaznamenal nejvyšší relativní nárůst cestujících v tomto období.

Flix v Severní Americe

Společnost Flix SE založila v červenci 2022 společnost Flix North America Inc. s cílem řídit obě provozní společnosti FlixBus Inc. a GLI (Greyhound Lines Incorporated) tak, aby poskytovaly co nejlepší služby zákazníkům v USA, Kanadě a Mexiku. V hlavní sezóně roku 2022 spojily společnosti FlixBus a Greyhound přibližně 1 400 destinací a vytvořily tak páteř pozemních, ekologických možností cestování v Severní Americe. 21. října uplynul rok od akvizice firmy Greyhound, během tohoto roku se podařilo produkt velmi dobře integrovat do podnikání Flixu v Severní Americe.

Společnost FlixBus North America hlásí 30% nárůst přepravených cestujících v hlavní sezóně 2022 oproti stejnému období loňského roku.

Udržitelnost cílem číslo 1

„Vzhledem k rostoucí inflaci a cenám pohonných hmot si Flix uvědomuje rostoucí význam cenově dostupné a udržitelné mobility. Chceme i nadále investovat své úsilí do rozvoje sítě Flix a vývoje nových udržitelných alternativních pohonů směrem k ekologičtější budoucnosti,“ dodává André Schwämmlein.

Flix nedávno ve Francii spustil první dálkovou komerční linku, která jezdí výhradně na bionaftu Oleo100 z řepky olejné. Toto palivo snižuje emise CO2 téměř o 70 % a emise jemných částic až o 80 %. Linka denně absolvuje téměř 1 000 kilometrů dlouhou trať mezi Brestem a Grenoblem.

Flix v České republice, Slovensku a Maďarsku

Od roku 2021 pražská pobočka FlixBusu zastřešuje kromě českého a slovenského trhu také dění v Maďarsku. Nárůst cestujících v této oblasti byl více téměř čtyřnásobný oproti roku 2021. Z 285 tisíc přepravených ve druhém a třetím kvartálu loňského roku se počet zvýšil až na 1,3 milionu cestujících v letošní letní sezoně. FlixBus na českém a slovenském trhu letos v srpnu oslavil pět let existence a 5 milionů přepravených cestujících. „Současným tempem překonáme milník 10 milionů cestujících již za pár následujících let,“ s úsměvem doplňuje Pavel Prouza, ředitel FlixBusu CZ.

Dětem, studentům do 26 let a seniorům nad 65 let FlixBus na vnitrostátních českých linkách stále nabízí slevu 75 %. Vláda tuto slevu již v dubnu tohoto roku snížila na 50 %, FlixBus ji však pro své cestující udržuje na své náklady na původní výši a umožňuje tak mobilitu i nízkopříjmovým skupinám obyvatel.

TZ FliBus