Hlavní město letos připravilo velkou flotilu vánočních vozidel

Dopravní podnik hlavního města Prahy vyslal do ulici vánočních flotilu vozidel. Tento rok se k nim nově připojila i lanovka na Petříně a historická dvounápravová tramvaj Ringhoffer.

Populární Mazačka, retrobus Irisbus CItelis, tramvaje Škoda 15T ForCity a 14T, T3, T3SU a historická Ringhoffer. Taková je sestava letošní vánoční flotily Dopravního podniku hlavního města Prahy.

Vozy byly poprvé rozsvíceny v sobotu 26.11 a to na dvoře vozovny Střešovice, kde kardinál Dominik Duka požehnal soše patrona řidičů a cestujících svatého Kryštofa.

Sváteční vozy zdobí více než 23 tisíc vánočních světýlek, klasické vnější vánoční polepy a sváteční vnitřní dekorace. Takto je mohou cestující potkávat až do 6.1.2023.

Pokud se vám pražské vánoční vozy líbí, nezapomeňte pro ně hlasovat v tradiční anketě o nejhezčí vánoční tramvaj. Čas máte až do 2.1.2023.

Klára Sýkorová

šéfredaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala žurnalistiku a následně obor Sociální a mediální komunikace. Kromě psaní o dopravě vydala v roce 2022 humornou knihu Partnerské přešlapy: Šílené historky ze života.