Vánoční tramvaje jezdí také v Olomouci

Do tradiční ankety o nejhezčí vánoční tramvaj se letos zapojilo 32 měst. Jedním z nich je i Olomouc, kde vyzdobená tramvaj vyjela 20. listopadu.

Letos ji můžete potkávat na běžné lince č. 4, která jezdí mezi Novou Ulicí a Pavlovičkami. „Vánoční výzdoba je umístěná na soupravě značky Evo, poprvé se s touto tramvají mohli lidé v ulicích Olomouce setkat v minulém roce,“ říká Anna Sýkorová, vedoucí odboru marketingu a tisková mluvčí Dopravního podniku v Olomouci.

Tato nízkopodlažní souprava má výzdobu na míru a z recyklovaného a biologicky rozložitelného materiálu. Zajímavostí je, že její interiér zdobí dětské obrázky, které vznikly v rámci listopadové soutěže.

V minulém ročníku se Olomouc umístil na 9. místě. Uvidíme, jak si povede tentokrát. Vánočně nazdobenou tramvaj mohou obyvatelé a návštěvníci hanácké metropole vidět až do 6.1. 2023 a to každý den na lince číslo 4. Klasický vánoční vůz T3 můžete pak vidět na lince číslo 2 a o víkendech na lince číslo 7.

Nezapomeňte hlasovat o nejhezčí vánoční tramvaji 2022. V anketě soutěží 32 měst.

Souprava nízkopodlažních tramvají typu EVO
Tramvaj typ T3

Klára Sýkorová

šéfredaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala žurnalistiku a následně obor Sociální a mediální komunikace. Kromě psaní o dopravě vydala v roce 2022 humornou knihu Partnerské přešlapy: Šílené historky ze života.