Linka 164 propojila čtvrti na šestce. Chybí ještě někde spojení MHD?

V září loňského roku bylo v Praze 6 zavedeno nové autobusové spojení z Polikliniky Petřiny na Malovanku prodloužením autobusové linky č. 164. V Radimově ulici tak vznikly dvě nové zastávky s názvem Kusá a Radimova. Spojení těchto lokalit ocenila řada místních obyvatel.

„Městská doprava má pro nás prioritu a jsem rád, že se daří v posledních letech realizovat nová, do té doby chybějící, spojení. Ať už to bylo metra A z Veleslavína na Petřiny, linka 108 z Norbertova do Dejvic, linka 216 z Bořislavky k vojenské nemocnici, či nová zastávka linky 225 v Nových Vokovicích,“ říká Ondřej Matěj Hrubeš (ODS), radní pro dopravu Prahy 6.

Bohužel v Praze 6 nejezdí MHD do všech zastávek celotýdenní. Existuje několik lokalit, kam městská doprava o víkendu nejezdí. „Za Prahu 6 nejsem spokojen s tím, že o víkendech, či později večer se obyvatelé nedostanou MHD do oblasti Nové Vokovice, Baba, či Macharovo náměstí,“ sděluje Hrubeš a dodává: „Pokud lidem chybí některá další spojení MHD, budu rád, když mě budou kontaktovat na mailu ohrubes@praha6.cz“.