Ústecký dopravní podnik využil celou opci na nákup trolejbusů od Škoda Group

Dopravní podnik města Ústí nad Labem využil celou opci v rámci smlouvy na nákup trolejbusů Škoda 27 Tr. Kontrakt na nákup velkokapacitních trolejbusů uzavřel ústecký dopravní podnik se Škoda Group na podzim roku 2022. Poslední objednávka na dodatečných dvanáct vozidel dosáhne částky bezmála 250 milionů Kč, celkově má zakázka hodnotu více než 650 milionů Kč.

Stabilní a dlouhodobé partnerství s našimi klienty je pro nás tím nejdůležitějším. S ústeckým dopravním podnikem spolupracujeme mnoho let, všechny provozované trolejbusy jsou značky Škoda. Nesmírně si vážím toho, že na straně DP bylo rozhodnuto uplatnit celou opci na nákup nových trolejbusů Škoda 27 Tr. Trolejbusy Škoda v sobě dokonale propojují inovace, spolehlivost a ohleduplnost k životnímu prostředí, a právě proto se k nám zákazníci stále vrací. I z toho důvodu jsme považováni za jednoho z předních výrobců trolejbusů v Evropě. A my tento závazek rozhodně nebereme na lehkou váhu,“ popisuje Petr Novotný, President Components & Bus Mobility ve Škoda Group.

Dodávkou 33 velkokapacitních parciálních trolejbusů dojde k zásadní modernizaci vozidlového parku této trakce, a zároveň k ukončení provozu posledního trolejbusu 15 Tr. Jsme opravdu rádi, že se nám podařilo podepsat kontrakt s naším dlouholetým a prozatím jediným dodavatelem trolejbusů značky Škoda a upřímně se těšíme, až nové trolejbusy vyjedou do ulic města Ústí nad Labem. Věřím, že s dodávkou těchto vozidel dojde ke zvýšení komfortu pro cestující veřejnost i naše řidiče,“ uvedla Simona Mohacsi, předsedkyně představenstva a výkonná ředitelka Dopravního podniku města Ústí nad Labem a.s.

Trolejbusy Škoda 27 Tr vybavené nejmodernějšími prvky se vyznačují skvělou energetickou účinností, minimálním dopadem na životní prostředí a zvýšeným komfortem pro cestující. Ti jistě ocení celovozovou automatickou klimatizaci, USB nabíječky a mnoho dalšího. Výhodou tohoto typu je možnost překonávat neelektrifikované oblasti jízdou na trakční baterii. Pro snadnější nástup je trolejbus opatřen systémem kneeling. Samozřejmostí je pak klimatizace a přehledný informační systém. Ke zvýšení bezpečnosti v provozu slouží řidiči kamerový systém uvnitř i vně vozidla a funkce hlídání mrtvých úhlů. Vozidlo je třínápravové, má čtvery dveře a kapacitu 115 cestujících. Vzhledem ke členitosti terénu ve městě je vozidlo pro Ústí nad Labem opatřeno dvěma hnacími nápravami. Investice dopravních podniků do moderních trolejbusů představuje významný krok nejen směrem ke zvýšení komfortu veřejné dopravy, ale také přispívá k udržitelnému rozvoji měst.

TZ Škoda Group