V Praze 6 se změní trasy linek MHD

Od pondělí 23. října 2023 dojde k změnám tras linek městské dopravy na území Prahy 6 a to v souvislosti se zprovozněním tramvajové trati Divoká Šárka – Dědina.

Tramvajové linky 20 a 26 budou prodlouženy z Divoké Šárky do smyčky Dědina. Výhledově se jedná i o prodloužení noční tramvajové linky 91 z Divoké Šárky na Dědinu. Autobusová linka 225 bude naopak zkrácena ve směru ze Stodůlek do zastávky Sídliště Na Dědině. Zkrácena bude také linka 108 do zastávky Divoká Šárka ve směru z Petřin. Linka 191 zůstává ve své původní trase.

S prodloužením tramvajové trati dojde k přejmenování zastávky Dlouhá míle na název Dědina.

Změny nastanou i v oblasti Nové Vokovice, kam jezdila linka 225. Nově budou lokalitu obsluhovat spoje linky 300. V ranní špičce se podařilo domluvit zkrácení intervalu na 20 minut a odpolední špička nově začne o půl hodiny dříve. Bohužel obsluha Vokovic nebude o víkendu, což považuji za špatné a budu nadále jednat s vedením města a s Ropidem, aby provoz městské dopravy do Nových Vokovic byl zajišťován každý den.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.