Zajímavosti o ostravské „Vánočce“

Letošní vánoční sezóna v Ostravě přináší novinku – poprvé se role „vánočky“ ujímá nejnovější model tramvaje ve vozovém parku, Škoda 39T. Tato moderní tramvaj se pyšní nejen svým novým designem, ale nyní také sváteční výzdobou a LED osvětlením, které dodává cestujícím neopakovatelný zážitek.

Celkem bylo pro ozdobení tramvaje použito 135 metrů světelných hadic, 16 svítících vloček a ve voze nechybí ani LED vánoční stromeček. Výzdoba se neomezuje jen na exteriér vozidla, ale pokračuje i v interiéru, kde jsou cestující obklopeni zimními a svátečními motivy. Atmosféru ve vánočním voze ještě zvýrazňují tradiční koledy a dva fotopointy se jmelím, které jsou ideální pro vánoční fotografování. 

Kromě vizuálního zážitku přináší dopravní podnik i vánoční příběh. Každoročně jako poděkování cestujícím vydává Dopravní podnik Ostrava (DPO) krátký videoklip, který odráží sváteční ducha a radost z cestování. Letošní příběh je zasazen právě do prostředí vánoční tramvaje Škoda 39T.

Ostravská vánoční tramvaj bude vypravována na různé linky, aby se pravidelně objevovala v jednotlivých městských obvodech a potěšila tak co nejvíce Ostravanů. Cestující se tak budou moct těšit na projížďku vánoční tramvají nejen v centru města, ale i v jeho dalších částech.

Hlasujte v anketě:
Kde jezdí nejhezčí “Vánoční tramvaj 2023”?

Klára Sýkorová

šéfredaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala žurnalistiku a následně obor Sociální a mediální komunikace. Kromě psaní o dopravě vydala v roce 2022 humornou knihu Partnerské přešlapy: Šílené historky ze života.