Nové cíle ve Švýcarsku jsou dosažitelné FlixBusem

Flix, rychle rostoucí společnost v oblasti technologie a mobility, pokračuje ve své expanzi a oznamuje prodloužení linky z Prahy přes Mnichov do Curychu až do turistického střediska Interlaken. Přidána je také zastávka ve městě Zug.    

 Jde o prodloužení již osvědčené linky z Prahy do Curychu. Českým cestovatelům zpřístupňuje mimo švýcarské destinace, také Kostnici a pobřeží Bodamského jezera. Spojení Prahy s Interlakenem pro FlixBus zajišťuje společnost Umbrella Coach and Buses.  

Autobus bude každoděnně odjíždět z pražské Florence v 7:20, nastoupit lze na zastávce Praha Hlavní nádraží (7:30), dále zastavuje v Řezně (11:05), Mnichově (13:20), Friedrichshafenu (15:50), Meersburgu (16:15), Kostnici Altmannsdorfu (16:55) a Kostnici Hlavním nádraží (17:10), ve Švýcarsku pak již Curyšské letiště v 18:15, Curych (18:45), navazují nové stanice v Zugu (19:30), a  do cílové stanice v Interlakenu přijíždí v 21:10.  Opačným směrem vyjíždí z Interlakenu spoj v 8:45, zastavuje v Zugu (10:35), Curychu (11:30) a na curyškém letišti (11:50), v Kostnici na hlavním nádraží (12:55), v Kostnici Alltmansdorfu (13:05), Meersburgu (13:45), Friedrichshafenu (14:15), Mnichově (17:10), Regensburgu (19:00) a přijíždí do Prahy na Hlavní nádraží v 22:30 a na Ústřední autobusové nádraží na Florenci v 22:35. První autobus do Švýcarska vyjíždí ve čtvrtek 11.dubna

Zájemci o jízdenky do Švýcarska je mohou pořídit od 599 korun v případě Curychu a Zugu a od 679 korun za cestu do Interlakenu. Celou trasu linky můžete prohlédnout ZDE.

„Máme zájem o rozvíjení spojení do turisty oblíbeného a vyhledávaného Švýcarska. V našem portfoliu je již dostupné spojení jak do hlavních měst Curychu, Bernu, tak i do lokalit na západě země do Ženevy či Lausanne. Prodloužením této linky do Curychu až do Interlakenu chceme zpřístupnit další zajímavá místa v atraktivní oblasti Bernských Alp.“ Osvětluje záměr FlixBusu Tomáš Beránek, tiskový mluvčí firmy.

Turistické cíle ve Švýcarsku jsou mezi českými cestujícími velmi oblíbené. Městečko Zug se chlubí působivým středověkým centrem. Dochovalo se i rozsáhlé městské opevnění a hodinová věž Zytturm z 13. století. V centru města je dodnes k vidění hrad, sídlo místních vládců Kyburků a později Habsburků. V něm dnes sídlí historické muzeum. Zug je také skvělým východiskem na řadu turistických stezek.

Konečná stanice Interlaken má unikání polohu mezi dvěma alpskými jezery. Je východiskem pro výlety do alpských oblastí Jungfrau nebo Grindelwald. Hned nad Interlakenem se nachází vyhlídková vrchol Schynige, kam lze vyjet historickou ozubnicovou železnicí. Nad městem se tyčí několik dalších vyhlídkových stanovišť. I takto instantně lze okusit pravé alpské vrcholy. Švýcaři upozorňují, že každý by měl navštívit Aletschský ledovec, ten totiž v důsledku klimatické změny rychlým tempem taje. Díky té samé změně se ale místní chlubí téměř středomořskými teplotami na březích jezer. I pro milovníky slovesného umění má Interlaken významnou zajímavost: již od roku 1912 tu každoročně hrají na otveřeném jevišti s kulisami středověkého stavení představení Schillerova zpracování Viléma Tella. V představení hraje na 250 místních učinkujících.

Švýcarsko nabízí pro turisty celou škálu možných cílů. Spojení FlixBusem je možností, jak se do země dostat jednoduše, udržitelně a za příjemnou cenu.

TZ Flixbus