Ostravská T3 u polských nadšenců

Členové Klubu příznivců veřejné dopravy (KSTM) se postarali o přepravu české Tatry T3 z Ostravy do Vratislavi. Tramvaj má sloužit výletům po městě, teď ji čeká homologace a testovací jízdy.

Jak neotřelým koníčkem může být šotoušství, dokazuje i příklad nadšenců z Vratislavi. Členové Klubu příznivců veřejné dopravy (KSTM) si přivezli ostravskou Tatru T3. Vůz T3SUCS #999 bude součástí kolekce KSTM a bude sloužit milovníkům veřejné dopravy. V plánu jsou různé veřejné akce a výlety po Vratislavi.

Vůz brzy projde homologačními testy, aby mohl legálně jezdit po polských tratích. Čekají ho i testovací jízdy. „Tétrojka může mít omezený jízdní dosah na síti městských tratí kvůli šířce karoserie. To prokážou testovací jízdy,“ uvedl majitel Łukasz Kuczewski. Příznivci se tak mohou těšit, že si kromě jízd tramvajemi Konstal 105N, užijí i českou legendu mezi Tatrami- „tétrojku!“

Marie Texlerová

redaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala VŠCHT v Praze, ale její vášní je psaní. Ráda cestuje veřejnou dopravou a sleduje nové trendy. V budoucnu ji láká vydat vlastní knihu.